PREDAVAČI I PANELISTI

doc.dr.sc. Leo Mršić
– Algebra

Leo je znanstveni suradnik, doktorirao je na području informacijskih znanosti s temom modeliranja sustava za podršku odlučivanju u složenim tržišnim uvjetima na katedri za informatologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a na Oracleovoj akademiji dodatno se usavršavao u projektiranju informacijskih sustava, administraciji baza podataka i BI rješenja. Profesor je visoke škole, voditelj Katedre za analizu podataka na Visokom učilištu Algebra, te predavač na više drugih učilišta. Radi i kao stalni sudski vještak za područja financija, računovodstva i informatike. Sudjelovao je na više domaćih i međunarodnih konferencija, s radovima vezanim uz razne strane poslovanja (analiza učinkovitosti poslovanja, digitalni podaci i marketing, sustavi podrške odlučivanju, optimizacija organizacije, primjena napredne analitike u poslovanju). S kolegama iz područja podatkovne znanosti koautor je i suradnik na više knjiga, te više znanstvenih i stručnih radova iz područja primjene metoda poslovne inteligencije u poslovanju. Leo je član upravnog odbora HrOUG-a (Hrvatske udruge Oracle korisnika), udruge YES (Young Executives Society) Hrvatska, te Hrvatskog društva sudskih vještaka (HDSV).

Ivica Mudrinić

Ivica Mudrinić započeo je karijeru u Kanadi, na pozicijama u Motoroli i Viewstar Inc. Nakon povratka u Hrvatsku služio je na upravljačkim pozicijama u strateškim kompanijama; bio je Predsjednik Uprave Hrvatske Radiotelevizije, Generalni direktor Hrvatske pošte i telekomunikacija, Predsjednik Uprave Hrvatskog telekom i Viši potpredsjednik Deutsche Telekom AG u Njemačkoj. Bio je Ministar pomorstva, prometa i veza te  Savjetnik Predsjednika Republike. Suosnivač je HUB385, vlasnik i direktor Mudrinic Management Consulting d.o.o., predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost i član Savjeta Hrvatske udruge poslodavaca.

dr.sc. Maja Brkljačić
– Algebra

Maja je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a magistrirala i doktorirala na Central European University u Budimpešti. Radila je kao istraživač na Institutu za humanističke znanosti (Institut für die Wissenschaften vom Menschen) u Beču, te kao projektni koordinator za Westfälische Wilhelms-Universität u Münsteru. Dobitnica je stipendije instituta Erich Maria Remarque na New York University i fondacije Alexander-von-Humboldt za rad na Freie Universitat Berlin. Radila je kao voditelj projekta na Central European University i kao gost-predavač na Northwestern University u SAD-u. Objavila je desetak znanstvenih radova. U ne-znanstvenom dijelu života, Maja je radila kao direktorica školskog programa u Školskoj knjizi, kao izvršna direktorica u Profilu, i kao voditeljica edukativnih programa za učenike u Algebri. Autorica je udžbenika i održala je brojna stručna predavanja i radionice. Trenutno radi kao Business Development Manager u Algebra LAB-u, Algebrinom novom istraživačkom i inovacijskom centru.

Patricija Vododpija

Popularna youtuberica te Instagram influencerica.

dr.sc. Hrvoje Jerković
– Algebra

Inženjer za analizu podataka i strojno učenje. Hrvoje radi na projektima iz područja znanosti o podacima, strojnom učenju, informacijskim sustavima i web aplikacijama. Predavač i istraživač u istraživačkom centru Algebra LAB-a, koristi širok raspon metoda, tehnologija i projekata koji se odnose na podatkovnu znanost i ekonomiju podataka. Godine 2012. doktorirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu na području primijenjenog računarstva, s temom „Integracija sustava za učenje na daljinu i repozitorija digitalnih objekata“. Iskusan je u poučavanju IT kolegija i tečajeva uživo i putem Interneta, za domaću i međunarodnu publiku, studente i poslovne korisnike. Bogato iskustvo ima i u implementaciji informacijskih sustava, optimizaciji i integraciji sadržaja s raznim sustavima za upravljanje sadržajem. Vodio je projekte implementacije i/ili migracije sustava za e-učenje, instalacije i migracije raznih ERP sustava. Posjeduje bogato iskustvo u administriranju informacijskih sustava, savjetovanju oko optimizacije i IT sigurnosti, i implementaciji cloud tehnologija i usluga.

Goran Gavranović

Glavni je urednik novine i portala 24sata, jedan je od onih novinara koji je prošao sve faze u novinarstvu od novinara preko kolumnista i urednika do glavnog urednika.

Vanja Šebek, M.Sc.
– Algebra

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na katedri za Poslovnu informatiku. Od 2014. godine radi kao Voditelj marketinga Visokog učilišta Algebra. Nositelj je kolegija Razvoj sadržaja za društvene mreže na diplomskom studiju Multimedijskog računarstva, Napredni web dizajn na preddiplomskog studiju Multimedijskog računarstva i Vođenje digitalne agencije na diplomskom studiju Digitalnog marketinga Visokog učilišta Algebra Od 2014. godine jedan je od 150 Google Certified Trainera u svijetu. Vodi edukacije i treninge za pojedince i agencije o korištenju Google AdWords i Google Analytics alata i upravljanju digitalnim marketinškim kampanjama u sklopu Academy of Google AdWords koje provodi Otvoreno učilište Algebra u suradnji s Google Hrvatska i kroz koje je edukacije do sada prošlo više od 750 polaznika i 30ak agencija iz Hrvatske. Na Otvorenom učilištu Algebra predaje od 2013. godine na programima obrazovanja Web dizajn i Specijalist za Internet marketing. Gostujući je predavač na International Graduate Business School of Zagreb, Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Osnivač je digitalne agencije Dibs i autor nekoliko stručnih članaka s područja web dizajna i marketinga.

Boris Kovaček

Pokretač rovinjskog Weekend Media Festivala, projekt manager na festivalu Terraneo, Svjetskom prvenstvu u rukometu i mnogim drugim projektima.

Hrvoje Balen, dipl.ing.
– Algebra

Završio je Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, studij elektrotehnike, smjer industrijska elektronika, a tema završnog rada mu je bila „Upravljanje dokumentacijom ovlaštenog mjeriteljskog laboratorija“ (Document management in a acreditated measurement laboratory). Godine 1998. postaje jednim od osnivača te članom Vijeća informatičkog učilišta Algebra, unutar kojeg obnaša funkciju člana Uprave za marketing i prodaju unutar koje uspostavlja i koordinira marketinški i prodajni tim, izrađuje strategije nastupa, planira nove usluge, zastupanje prema javnosti, direktno komunicira sa ključnim partnerima i tijelima državne vlasti. 2007. godine sudjeluje u osnivanju Visoke škole za primijenjeno računarstvo u Zagrebu, te u lipnju 2009. dolazi na funkciju Predsjednika Upravnog vijeća Visoke škole za primijenjeno računarstvo u Zagrebu. Unutar Visoke škole obnaša i ulogu voditelja tima za provedbu istraživanja potreba tržišta rada, pozicioniranje ustanove u javnosti, vodi odnose s javnošću, te daljnju promociju Visoke škole za primijenjeno računarstvo u Zagrebu. U listopadu 2008. do danas pristupnik obnaša funkciju dopredsjednika ICT udruge pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca. U ožujku 2010. postaje reprezentativni član Vijeća za obrazovanje odraslih u kojem sudjeluje pri praćenju sustava obrazovanja odraslih u državi te predlaže mjere za njegov razvoj. Pristupnik se istovremeno bavio i projektima koji uključuju e-učenje, razvoj web-usluga za klijente, ISO 9001, implementaciju naprednih metoda u IT obuci i konzalting za ključne kupce. Od 2007. godine aktivno sudjeluje na WinDays – ima na kojima je sudjelovao kao i predavač na stručnim konferencijama.. Pristupnik je član Hrvatskog informatičkog zbora, u kojem je dobio nagradu za doprinos naobrazbi profesionalaca i korisnika ICT. Pristupnik je uz mnoge uloge i Predsjednik Odbora za edukaciju IPMA Advanced Courses. Unutar IPME Algebra je dobila potporu Hrvatske gospodarske komore kroz prepoznatu važnost edukacije voditelja projekata i programa. Algebra, kao jedan od pokretača Project Management školovanja u Hrvatskoj na ovaj način dobila vrhunsko priznanje za djelovanje na području školovanja za upravljanje projektima.

Gorana Barišić Bačelić
– ravnateljica Tvrđava kulture Šibenik

Gorana je stručnjakinja za upravljanje i interpretaciju kulturne baštine. Vodi Tvrđavu kulture Šibenik, javnu ustanovu u kulturi koja se brine o revitaliziranim šibenskim tvrđavama sv. Mihovila i Barone, odakle upravlja raznim projektima: od organizacije kulturnih događanja do projekata upravljanja sredstvima Europske unije. Diplomirala je povijest umjetnosti, engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zadru te je autorica niza muzejskih edukativnih izdanja i stručnih članaka. Menadžment u kulturi izbrusila je kroz dvogodišnju edukaciju De Vos Instituta Sveučilišta u Marylandu National Intensive Arts Management, u organizaciji Ministarstva kulture. Radila je kao muzejski pedagog, organizator izložbi i festivala te kao turistički vodič. Sudjelovala je na brojnim kongresima i seminarima koji tematiziraju kulturu, baštinu i muzeje, a za njenog djelovanja unutar Tvrđave kulture Šibenik ustanova je osvojila niz prestižnih nagrada struke. Područja interesa usmjerena su na upravljanje i interpretaciju kulturne baštine te razvoj publike.

Petar Mišura
– pročelnik Ureda za gospodarstvo grada Šibenika

Petar u Zagrebu završava Ekonomski fakultet i upisuje Poslijediplomski studiji «Financije i bankarstvo»,  a zatim na Ekonomskom fakultetu u Splitu doktorski studiji „Ekonomija“ Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. U početku radi u Državnom zavodu za statistiku, zatim Jadranskoj banci i Hrvatskom telekom gdje završava dodatne edukacija s područja vođenja projekata. 2011. godine postaje prvi pročelnik novoosnovanog upravnog odjela grada Šibenika za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj gdje ostaje raditi do danas kao pomoćnik pročelnika i trenutno v.d pročelnika. Tada se pokreće val prijava projekata na pred pristupne fondove, a po ulasku u Europsku uniju i strukturne fondove. Kao projekt menadžer vodi Intermodal, JEWEL, Curioseaty, RetaiLink ,SHARE io STEP -UP. Sudjeluje u obnovi sve tri šibenske tvrđave Sv. Mihovila, Sv. Ivana i Barone (Šubićevac). Tijekom godina težište rada polako ali ustrajno mijenja od ekonomije (računovodstvo, financije) do obnove i upravljanja procesima revitalizacije kulturne baštine i zaštićenih gradskih područja.

Spajajući znanja iz ekonomije te upravljana  projektima naučenim u   privatnom sektoru s potrebom javnog sektora, koji uvijek oskudijeva potrebnim sredstvima, uspješno realizira projekte obnove kulturne baštine sredstvima fondova EU modelom koji se bazira na održivosti i participativnom pristupu dionika.

Obavlja niz funkcija od gradskog, županijskog vijećnika, predsjednika Turističke zajednice grada Šibenika i člana nadzornih odbora poduzeća.

Igor Vukasović
– Korporativne komunikacije Addiko banke

Tijekom 2015. i 2016. je kao Direktor Korporativnih komunikacija Addiko Grupe bio nadležan za komunikacijske aktivnosti banaka u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Austriji, te je vodio komunikacijski aspekt privatizacije i rebrandinga Grupe, projekta koji je bio u finalu HUOJ-evog GrandPRix-a. Karijeru je započeo 2000.-ih u PR agenciji Maksima komunikacije, nakon čega prelazi u Millenium promociju u kojoj je bio angažiran na projektima brandiranja dva hrvatska grada.

Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, završio ‘Business Learning Excellence for Development Leadership and Management’ program na IEDC BLED, te ‘Integrated Approach to PR’ program London School of Public Relations.

Od 2009. godine je gost predavač na Fakultetu političkih znanosti, od 2011. na Vojnoj akademiji Petra Zrinski, a od 2014. profesor na Edward Bernays visokoj školi za komunikacijski menadžment.

Autor je više znanstvenih članaka i novinarskih radova koji se bave temom korporativnih komunikacija i odnosa s javnošću, brandovima, upravljanja imidžom i ugledom, upravljanja destinacijama i društvenim medijima.

Kao član ‘Odbora za turizam’ i ‘Odbora za Trgovinu i investicije’ angažiran je i u Američkoj gospodarskoj komori.

Rudolf Štefan – Pelegrini

Rudolf Štefan vlasnik je i voditelj jednog od najpoznatijih i najboljih restorana u Hrvatskoj – Pelegrini, a zahvaljujući kojem je i Šibenik učinio vrhunskom gastronomskom destinacijom. Rudolf je već nekoliko godina i najbolji chef Hrvatske po izboru „Dobrih restorana“, no to je samo dio nagrada struke kojim se ovaj vrstan gastronomski opinion maker i njegov tim mogu pohvaliti. Primjerice, na međunarodnom kongresu udruge JRE (Jeunes Restaurateurs Europe), koji se održao u Lucernu, Pelegrini je osvojio JRE Service Award 2017. koja se dodjeljuje za najviši standard uslužnosti.

Već 11 godina, otkako je otvorio Pelegrini, Rudolf ima jedinu misiju vodilju – raditi posao koji voli u gradu u kojem je rođen. Iako je diplomirao na Turističko-ugostiteljskom fakultetu u Opatiji, tek je neko vrijeme radio u struci, u Solarisu i godinu dana kao savjetnik za Deloitte. No, zato je Rudolf oduvijek volio restorane. Njegov Pelegrini može se pohvaliti i Michelinovom zvjezdicom što i ne čudi jer znanja i iskustva stjecao je u poznatim restoranima u Italiji i Španjolskoj te učio od vrhunskih šefova. Filozofija njegova restorana temeljena je na spoju tradicije i kreativnosti pa su u ponudi Pelegrinija uvijek jela spravljena od svježih sezonskih namirnica koje on pretvara u vrhunski gastronomski doživljaj.

Budimir Lončar

Budimir Lončar rođen je 1924. godine. Svoju je bogatu diplomatsku karijeru započeo kao mladić, gotovo odmah nakon Drugoga svjetskoga rata, i jedan je od rijetkih diplomat koji je u karijeri prošao sve razine diplomatskih zvanja – od tajnika u veleposlanstvu do ministra vanjskih poslova. Između ostaloga bio je veleposlanik Jugoslavije u Indoneziji, Njemačkoj i SAD-u, bio je posljednji ministar vanjskih poslova SFRJ te posebni izaslanik Glavnog tajnika UN-a za Pokret nesvrstanih.  Uz savjetničke funkcije u brojnim međunarodnim organizacijama savjetovao je i predsjednike, uključujući Stipu Mesića te  Ivu Josipovića. Nositelj je najviših državnih odlikovanja Njemačke, Meksika, Grčke, Indonezije, Švedske, Kolumbije, Italije i brojnih drugih zemalja.

Nick Colgan

Za nekoga kome je glazba toliko u krvi nije začuđujuće da je Nick Colgan zadnja tri desetljeća proveo kao dio najboljih zabava na svijetu.  Kao osnivač jednog od globalno prepoznatljivih festivalskih brandova, The Garden Festivala, Nick je stavio Hrvatsku na festivalsku mapu svijeta.  Nakon 10 godina legendarnog festivala, pokretanja sjajnih lokacija Barbarella’s Discotheque i The Garden Lounge, Nick nastavlja postavljati nove projekte i sjajne događaje na lokaciji The Garden Resort u Tisnom, mjestu koje je obilježilo svjetsku festivalsku scenu. Njegov najnoviji projekt je zagrebačka The Garden Brewery, craft pivovara s razlikom.

Matea Brstilo
– Algebra

Matea je predavačica više marketinških i informatičkih seminara za odrasle i djecu u Algebri. Diplomirala je 2014. godine na Ekonomskom fakultetu u Splitu, studij „Informatički menadžment“. Još tijekom studija počela je raditi u nekoliko agencija za digitalni marketing. Danas ima preko pet godina iskustva u vođenju različitih marketinških kampanja na online platformama. Na projektu Google Digitalna garaža sudjeluje kao predavačica, Google Digitizer od listopada 2017. godine.

Gordana Frgačić

Gordana Frgačić diplomirala je njemački jezik i književnost i poljski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kratko vrijeme radila je u struci kao profesorica njemačkog jezika i prevoditeljica. Nakon toga karijeru nastavlja u korporativnom svijetu međunarodnih kompanija baveći se proteklih sedamnaest godina upravljanjem ljudskim potencijalima, odmah od početka na rukovodećim pozicijama. Tijekom svoje karijere bila je uključena i u druge aspekte upravljanja kompanijom, sudjelovala u postavljanju kompanije od temelja kao i u mnogobrojnim restrukturiranjima i spajanjima. Kroz čitavu karijeru intenzivno se, između ostalog, bavi i pitanjima samomotivacije i motivacije i traženjem tajnih začina koji utječu na angažman zaposlenika. U slobodno vrijeme piše te je autorica četiriju knjiga, dvije iz područja popularne psihologije „Zašto smo manje plaćene“ i „Kako dobiti posao“, romana „Sezonka“ i knjige pjesama „Amor“. Na jesen izlazi njezin novi roman. Nakon duge i uspješne karijere u međunarodnim kompanijama prihvatila je izazov građenje i jedne uspješne hrvatske priče te je trenutno angažirana i motivirana direktorica ljudskih potencijala u Pevecu. Voli dobar film i knjigu, vjeruje da su za uspjeh zaslužni predan rad i upornost i život u skladu s vlastitim vrijednostima.

Boris Rašeta

Dugogodišnji novinar, šarmer, politički analitičar i publicista.

Mirela Priselac Remi

Remi je 1998. godine s Lukom Tralićem Shotom i Gordanom Radočajem osnovala Elemental. Poznata je po britkim istupima u javnosti i kritičkom stavu.

Tomislav Škugor Tomen

Priča o Tomislavu Škugoru priča je o šibenskoj hip-hop sceni.

Mislav Miličević

Na Facebook profilu Mislava Miličevića stoji sljedeće: Journalist / News Presenter at Radio 101 / Host at Tvornica Kulture /Works at YEM / latex salesman at Muzika.hr

Roman Fileš

ex- Metalcamp/ MetalDays Tolmin, festival koji je sam sebe limitirao ograničenim brojem posjetitelja.

Igor Bergam

Predsjednik šibenske udruge P.A.R.K. i organizator Kulturaljke i Regiusa.

Ema Luketin

Popularna youtuberica te Instagram influencerica.

Maks Trupčević

Poznato je lice s JoomBoos YouTube kanala.