Multimedia

Tijekom Changera povijesna će šibenska jezgra biti pretvorena u prostor svjetlosti i multimedije. Na različitim će lokacijama biti postavljene svjetlosne instalacije nagrađivanih hrvatskih autora, ulice šibenske povijesne jezgre biti će osvijetljene ambijentalnom rasvjetom, a HNK će biti pozornica za 3D mapping…

Davor Antolić Antas – LAST DAYS OF DISCO

Izložba kipara i scenografa nazvana „Last days of disco“ sastoji se od samo jednog izloška – dugačke crvene neonske cijevi koje se naizmjenično pale i gase čime odaju dojam stalnog kružnog pokreta koji za posjetitelje djeluje posebno nesigurno i zbunjujuće u odnosu na prostor i svoju transparentnu konstrukciju.

Mirjana Vodopija – VORTEX

Autorica instalacije, profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, instalaciju Vortex realizirala je u suradnji s fizičarom Davorom Horvatićem. Projekcijsko platno sa spiralnom putanjom prema uvučenom središtu platna se sužava u usku liniju te stvara dojam ubrzavanja simuliranih čestica ili Brownova gibanja.

Bojan Gagić, Miodrag Gladović – LIGHTUNE.G

Multimedijalni umjetnik i glazbeni producent/majstor tona ujedinili su snage i napravili istraživanje fotonaponskog efekta i njegove primjene u stvaranju zvuka. Autori su pretvorbom svjetla kazališnih reflektora, lasera, video projekcije, ručnih lampi gradili prvu tonsku skicu luminoakustičke kompozicije. Zanima vas kako zvuče svjetla?

Osvajači treće nagrade u svijetu za inovaciju na području istraživanja suvremenog glazbenog izričaja na Guthman New Musical Instrument Competition, u Georgia Tech University u Atlanti (SAD), te mnogih drugih nagrada…

Vedran Perkov – SMETNJE

Kad su televizori bili analogni i crno-bijeli, prekid programa izazivao je tzv. snijeg, odnosno smetnje koje su pak izazivale nervozu gledateljima. U digitalnom dobu više nema “snijega” na ekranima, ali zato ima “poplave” informacija. Zapravo je gledatelj, nesvjesno, ponovno u stanju “bijelog šuma”. Tekst Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, jednog od najprevođenijih dokumenata na svijetu, pretvoren u binarni kod osnovnih znamenki „nula“ i „jedan“ , koje su zamijenjene crnim i bijelim kvadratima –„snijegom“.

Dobitnik [email protected] nagrade – treća nagrada za 2017. godinu.

Ivana Jelavić – VESNA PARUN MORESOVOM ABECEDOM

Ženski glas počinje čitati poeziju Vesne Parun. Nakon toga se isti stih „čita“ Moresovom abecedom. Morseov signal pretvara se u svjetlosni znak. Isti tekst, ista informacija, kroz razne medije producira različite doživljaje i atmosferu percipiranog. Razlika između subjektivnog i objektivnog. Na neočekivanom mjestu očekujte poeziju, iznenađenje – ton i svjetlo.

Tina Vukasović – PECI PECI PEC

Peci peci pec je prostorna prohodna instalacija ispletena od šarenih elastičnih gumica. Nategnuta višeslojna mreža poziva na igru i navodi promatrače na sudjelovanje i komunikaciju čime postaju sastavni dio umjetničkog djela.