MUSIC

ORGANIZACIJSKI PARTNER

tvrdjava-kulture_horizontal02

JESSIE WARE – nedjelja, 26.08.2018. @ dvorana Baldekin

 

ZBOG NAJAVLJENOG GRMLJAVINSKOG NEVREMENA, KONCERT SE SELI U DVORANU BALDEKIN, ULICA STJEPANA RADIĆA 44, ŠIBENIK.

Srpanj 2017. godine obilježio je povratak Jessie te objava Midnighta, njenog prvog singla nakon tri godine. Nakon prvog singla Jessie je objavila još dva hvaljena singla, Selfish Love i Alone te održala četverodnevno gostovanje u poznatoj londonskoj dvorani – Islington Assembly Hall. Napisan i snimljen na relaciji London – Los Angeles, njezin novi album Glasshouse objavljen je 20. listopada 2017. godine. Tema albuma te poveznica među pjesmama je obitelj; od Jessieine dugoročne suradnje i prijateljstva s glazbenim suradnicima do vlastite obitelj u Londonu.

INNER CIRCLE – petak, 24.08.2018. @ Tvrđava Sv. Mihovila

Grammyjem nagrađene jamajčanske reggae-pop legende Inner Circle povodom obilježavanja 50. godišnjice postojanja benda krenuli su na svjetsku turneju. Jedna od rođendanskih zabava zločestih dečki reggaea, dogodit će se i na Changeru. Bit će to sjajna prilika da u čarobnoj atmosferi tvrđave Sv. Mihovil doživite njihovo glazbeno nasljeđe te poslušate neke od najvećih hitova reggaea, kao što su Sweat, Rock with You, Games People Play, Bad Boys, Young, Wild & Free, Tenement Yard (sample korišten u pjesmi Jay-Z feat. Damian Marley – Bam), ali i mnoge druge. Inner Circle je jedan je od najcjenjenijih reggae bendova s nizom hitova koji se protežu od sredine 70-ih godina do danas. Kombiniraju poseban stil pop-orijentiranih jamajčanskih beatova i energije koji su ih pretvorili u vodeće zvijezde svjetske reggae scene.

DARKO RUNDEK „APOCALYPSO NOW“ – subota, 25.08.2018. @ Tvrđava Sv. Mihovila

Početkom 1997. godine Rundek je objavio prvi samostalni album Apokalipso na kojem je kroz suradnju s oko 20 glazbenika predstavio osebujan zvuk. Povodom 20. godišnjice izlaska albuma, Rundek priprema glazbeno-scenski projekt Apocalypso Now. Projekt je proizašao iz Rundekovih pjesama koje su suštinski pjesničke i slikovite. U njima je sadržana glazbena tradicija te široki prostor raznih utjecaja: Balkana, Srednje Europe, Mediterana, reggae, južnoameričke, istočnjačke, elektronske te afričke glazbe… Na koncertima band uspješno kombinira stare i nove pjesme iz bogatog Rundekovog repertoara, zadržavajući izazovnu i nepredvidljivu atmosferu.

ACREPEARLS – četvrtak, 23.08.2018. @ Perivoj R. Visanija

Trio Acrepearls iz Berlina i Potsdama, uspješno spaja jazz i elektronsku glazbu, koristeći bubnjeve, analogne sintesajzere i saksofonske loopove. Kombinirajući tehno, drum ‘n’ bass, ambient i dubstep te često improvizirajući na nastupima, trio će vas odvesti u istraživanje glazbenih veza čovjeka i stroja…

JAN KINČL & REGIS KATTIE – petak, 24.08.2018. @ Perivoj R. Visanija

Suradnja dvoje glazbenika, zagrebačkog producenta elektroničke glazbe Jana Kinčla i francuskog jazz klavijaturista Regisa Kattiea urodila je debitantskim izdanjem „In Plain Sight“ nedavno izdanog za izdavačku kuću PDV, koji je dobio veliku podršku domaćih i stranih imena elektroničke glazbe – Laurent Garnier, Volcov, Alex Barck (Jazzanova), Claude Young i mnogi mnogi drugi. Poslušajte s nama njihov novi deep house album sa snažnim temeljima u jazz glazbi koji uživo poprima oblik “live acta”.

SUPER FUNK SESSIONS – subota, 25.08.2018. @ Perivoj R. Visanija

Super Funk Sessions okuplja društvo obožavatelja funka, jazza i njegovih srodnih stilova. Izvode uživo remiksirane obrade poznatih domaćih i stranih plesnih hitova.

Funk je ritam, funk je energija, funk je zaraza od koje ne želite ozdraviti. Prepustite se energiji Super Funk Sessiona i pustite da ritam vodi vaše tijelo.

YGT live – nedjelja, 26.08.2018. @ Perivoj R. Visanija

Jazzy house beatovi nastali pod utjecajem i koristeći samplove hip-hop, jazz, funk, boogie, disco i tradicionalne havajske glazbe. YGT live je klupski glazbeni duo nastao u Ljubljani, kao spin off post-pop benda – Your Gay Thoughts.